• indelijk was het zover, na een paar weken rust mochten we ons debuut maken in de 3e klasse. De jeugd van SV Noordeloos gaat het voor de wind, want ook de JO8, JO9 en JO10 mochten naast de JO11 hun debuut maken op een wat hoger niveau. Vandaag spelen we in Werkendam tegen Kozakken Boys JO11-3. Zij zijn 2e geworden in een soortgelijk competitie als de onze dus een mooie krachtmeting. We spelen op het pupillen-hoofdveld van Kozakken Boys en dat maakt het extra leuk, want als je op het midden van het complex speelt dan heb je extra toeschouwers.

Onze tegenstander is een jonge ploeg, maar al snel is duidelijk dat er veel voetbal in die jongens zit. Daarnaast hebben ze ook nog eens goede begeleiders omheen lopen, dus met deze gasten komt het wel goed. Wij hebben het gelijk zwaar tegen het makkelijk combinerende team. Wij zijn vooral aan het verdedigen en zijn heel slordig aan de bal, alles gaat blind naar voren en hierdoor moeten wij vooral lopen zonder bal. Dat is gewoon een stuk minder leuk dan lopen mét de bal. Na een minuut of tien counteren wij naar de overkant en komt Jesse in kansrijke positie. Na wat gerommel komt de bal stuiterend voor de voeten van Jesse, hij weet de bal lekker te raken en de bal gaat van grote afstand over de keeper heen. Na deze fase weten we beter in ons spel te komen en gaan we steeds beter voetballen. We maken er met de twee teams een mooie wedstrijd van. Jurgen houdt ons gelukkig goed op de been op doel en tikt er regelmatig een bal uit. Wij laten steeds meer lef zien en krijgen hier en daar ook wat kleine kansen. Net voor rust komen wij zelfs op een 0-2 voorsprong. Een goede rush van Guus en het balletje breed wordt door Maud de bal als doelpunt gepromoveerd en zo gaan we lekker rusten met een voorsprong.

In de rust hameren we erop dat we lef moeten blijven tonen, minder slordig aan de bal zijn en niet alleen maar naar voren rennen. Een keer naar de bal toekomen zou ook wel lekker zijn. Na de rust beginnen we goed te voetballen en de tegenstander is wat vermoeid aan het raken. Zo komen we na een goede diepe bal op Jesse al snel op 0-3. Timo heeft ze liever groot en sterk tegen, want die kleinere tegenstander ziet hij snel over het hoofd(zijn woorden ;) ) toch heeft hij na een corner van de tegenstander oog voor Jesse die klaar staat om weer een keer alleen op de keeper af te gaan, hij maakt er keurig 0-4 van. Daarna gaan we even in de slaapstand. Achterin staan we even te slapen en zo wordt het 1-4. Eerlijk is eerlijk dit is ook terecht voor de leuke spelende thuisploeg.
    Esther heeft vandaag weer de slag te pakken en komt later op het middenveld te spelen. Dit doet zij zo sterk dat de tegenstander soms tot wanhoop wordt gedreven door haar. Na een counter komt Jurgen in scoringspositie en dat is voor hem meestal een koud kunstje en ook nu. Hij maakt er 1-5 van.

Zo winnen we vandaag onze eerste wedstrijd in fase 2 tegen een leuke sympathieke tegenstander, waarin heel veel voetbal zit. Na afloop kan er door de meiden helaas niet gedoucht worden, want het is druk op de club. Toch zijn we langer bezig met douchen dan normaal, want de jongens vinden het nog een beetje moeilijk om hun eigen spullen in de tas te krijgen. Tot groot vermaak van de jongens zelf overigens. Volgende week spelen wij tegen SVW, ook dan verwachten we weer veel tegenstand, net als vandaag.

Doelpuntenmakers:
    Jesse 3