• Gezocht: 2 Scheidsrechterscoördinatoren

12 jul 2021
  • Scheidrechterscoördinatoren

Het bestuur is voor het volgende seizoen op zoek naaar 2 scheidsrechterscoördinatoren. Voor SV Noordeloos is dat een nieuw begrip maar bij veel verenigingen iets wat al jaren goed functioneert.
    Wat verwachten we van deze coördinatoren? Ze begeleiden de scheidsrechters door het aanbieden en organiseren van cursussen (via KNVB), spelregelavonden e.d.. Maar ook proberen ze er voor te zorgen dat de juiste scheidsrechters, de juiste wedstrijden fluiten. Waardoor we hopen dat scheidsrechters enthousiast en met plezier op het veld en weer van het veld stappen.

Wie zouden dit willen oppakken?

We zijn ons er van bewust dat we het hier hebben over een ideaalplaatje. We weten maar al te goed dat dit alles valt of staat bij voldoende scheidsrechters binnen onze vereniging. Dat maakt het werk van de coördinatoren een stuk eenvoudiger en plezieriger.
    Daarom ook nog een keer onderstaande oproep.

Scheidsrechters

Onderstaand bericht hebben we vorig jaar september al een keer op de website geplaatst maar dat heeft een zeer beperkt resultaat gehad. Het goede nieuws is dat er 4 personen zich aan hebben gemeld voor de verenigingsscheidsrechtersopleiding die, als er geen virus roet in het eten gooit, in september/oktober '21 bij Peursum (Giessenburg) van start zal gaan. Maar er kan en mag nog meer bij, naast mannen willen we ook vrouwen graag oproepen om deel te nemen.

September 2020:

Wie fluit ons vandaag? Tsja, wie vraagt dat zich niet af als hij of zij thuis moet voetballen of als je als leider een wedstrijd van je team begeleidt. Een blik op de website, de voetbal.nl app of op het scherm in de gang naar de kleedkamers geeft meestal een antwoord op die vraag. Maar een vraag die door onze wedstrijdsecretarissen niet altijd meer ingevuld kan worden. De club is de afgelopen tijd flink gegroeid maar helaas is het aantal beschikbare scheidsrechters niet meegegroeid. Daarnaast zijn een aantal, normaal beschikbare, scheidsrechters om diverse redenen langdurig uitgevallen. Dit zijn de redenen dat onze wedsrijdsecretarissen, Michelle en Meindert, na lang bellen en appen alsnog een beroep moeten doen op het elftal zelf. Een speler van het betreffende thuis spelende team wordt dan aangewezen om te fluiten.

We zijn dus kwetsbaar in ons scheidsrechterskorps en zijn op zoek naar mensen (man en vrouw!) die zich beschikbaar stellen om met enige regelmaat een wedstrijd te fluiten. Het zou het werk van onze wedstrijdsecretarissen een stuk eenvoudiger en minder stressvol maken als de scheidsrechtersvijver waaruit ze nu kunnen putten wat meer inhoud zou krijgen.

KNVB site

"De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter bij een vereniging en je kunt meteen beginnen met fluiten!

Elk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. Bij al die wedstrijden is een scheidsrechter nodig. Zij leiden de wedstrijd in goede banen en dragen zo bij aan de ontwikkeling van voetballers en de voetbalsport.

Jij kunt ook scheidsrechter worden. Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou."

Opgeven / info:

Senioren algemeen: