• Wie fluit ons vandaag? Tsja, wie vraagt dat zich niet af als hij of zij thuis moet voetballen of als je als leider een wedstrijd van je team begeleidt. Een blik op de website, de voetbal.nl app of op het scherm in de gang naar de kleedkamers geeft meestal een antwoord op die vraag. Maar een vraag die door onze wedstrijdsecretarissen niet altijd meer ingevuld kan worden. De club is de afgelopen tijd flink gegroeid maar helaas is het aantal beschikbare scheidsrechters niet meegegroeid. Daarnaast zijn een aantal, normaal beschikbare, scheidsrechters om diverse redenen langdurig uitgevallen. Dit zijn de redenen dat onze wedsrijdsecretarissen, Michelle en Meindert, na lang bellen en appen alsnog een beroep moeten doen op het elftal zelf. Een speler van het betreffende thuis spelende team wordt dan aangewezen om te fluiten.
    We zijn dus kwetsbaar in ons scheidsrechterskorps en zijn op zoek naar mensen (man en vrouw!) die zich beschikbaar stellen om met enige regelmaat een wedstrijd te fluiten. Het zou het werk van onze wedstrijdsecretarissen een stuk eenvoudiger en minder stressvol maken als de scheidsrechtersvijver waaruit ze nu kunnen putten wat meer inhoud zou krijgen.

KNVB site

"De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter bij een vereniging en je kunt meteen beginnen met fluiten!

Elk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. Bij al die wedstrijden is een scheidsrechter nodig. Zij leiden de wedstrijd in goede banen en dragen zo bij aan de ontwikkeling van voetballers en de voetbalsport.

Jij kunt ook scheidsrechter worden. Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou."

Opgeven / info:

Senioren algemeen: