• Eindelijk mogen we weer, na wekenlang van trouw trainen mocht er vandaag eindelijk weer gevoetbald worden. Inmiddels zijn de koud en wolken ingeruild voor een lekker zonnetje en zijn het vandaag prima omstandigheden. We spelen vandaag op het C-veld, vroeger was dat veruit het minste veld. In Arkel zijn ze zeer goed in velden onderhouden en dit veld ligt er dan ook prima bij. Als de trainer geboren en getogen is in Arkel en daar ook lesgeeft op de plaatselijke basisschool dan is de motivatie soms wat hoger bij de trainer om te winnen.

Ryan is er vandaag helaas niet bij, want hij zit thuis met een positieve test. We hopen dat hij er volgende week weer bij is. Nathanaël en Mees waren beiden bereid om te keepen, maar Nathanaël wilde zelfs de hele wedstrijd keepen, daarom mocht hij vandaag de hele wedstrijd het doel verdedigen.

Levi, Noëmi en Mees begonnen als verdedigers, waarbij Mees ook de vrijheid kreeg om naar voren te gaan. Myron, Maud en Julia starten op het middenveld en Sarah is de spits. Ondanks een goede warming-up is het de eerste paar minuten even inkomen en blijkt de thuisploeg een fysiek sterke tegenstander met ook een paar behendige voetballers. De wedstrijd golft eigenlijk een beetje heen en weer en Arkel heeft bij vlagen duidelijk profijt van de wind, want deze hebben ze vol in de rug. We werken hard met elkaar en krijgen hier en daar een mogelijkheid, maar we komen niet veel verder dan een paar afstandsschoten. Eigenlijk is dit voor Arkel niet anders, maar ze komen er soms gevaarlijk uit. Uiteindelijk weet Arkel zich als eerste op het scorebord te melden, een aanval van eindigt met een lobschot pardoes over de handen van onze keeper heen en zo staan we 1-0 achter. Daarna valt de eerste time-out.

Er wordt goed gewerkt, geprobeerd goed te voetballen, maar soms willen we iets te snel. Myron heeft het eerste deel verstoppertje gespeeld, maar laat zich direct na de time-out zien. Hij weet met hard doorwerken een bal af te pakken en met een schot vanaf de zijkant de 1-1 op het bord te zetten. Daarna gaan we echt goed voetballen en spelen we de bal lekker over naar elkaar. Ook de meiden weten elkaar goed te vinden. Maud en Sarah spelen de bal een paar keer goed naar elkaar door, waarna ze allebei de kans krijgen om ons op voorsprong te zetten. Helaas voor de dames gaat dit feest niet door. Gelukkig is onze tegenstander ons bereid te helpen door de een steekbal van Myron in eigen doel te prikken, 1-2. Mees speelt wederom een beresterke pot, hij werkt keihard, luistert goed naar de aanwijzingen van de kant en weet zijn tegenstander goed in bedwang te houden.

De tweede helft hebben wij de wind in de rug en binnen no-time komen wij op een 1-3 voorsprong. Arkel recht direct zijn rug en maakt de 2-3 dankzij een windvlaag. Gelukkig laten wij ons niet van de wijs brengen en gaan door met voetballen. Olivia is zeer bewust van haar taak en weet regelmatig een aanval van de tegenstander te verijdelen. Noëmi staat de tweede helft in de spits en is voor ons regelmatig de kapstop bij onze aanvallen waardoor we makkelijk kunnen aansluiten. Julia werkt zich op het middenveld een slag in de rondte en is voor ons heel belangrijk met het afpakken van de bal en de bal door te geven aan een ander groen shirt. Levi gaf aan last te hebben van zijn knie voor de wedstrijd, maar speelt als fantastisch vandaag. Hij pakt veel ballen af, vangt ballen op en speelt ze steeds beter in bij een medespeler. Zijn blessure lijkt dus mee te vallen. Maud heeft duidelijk een goede nachtrust gehad en speelt één van haar betere wedstrijden, duels worden aangegaan en soms verloren, maar nog vaker gewonnen. Ook gebruikt ze haar snelheid om de tegenstander het moeilijk te maken en zo zorgt ze voor kansen. Uiteindelijk lopen we redelijk eenvoudig uit naar een 2-6 voorsprong dankzij Myron(2x) en Mees.

Zo winnen we de wedstrijd, pakken we de eerste drie punten en kan de trainer met een extra brede glimlach naar zijn werk maandag. Klasse gewerkt en gevoetbald dames en heren. Goed dat jullie zo goed samenwerken en dat iedereen zijn stinkende best doet.

Tot volgende week.