• Eindelijk is het zover. Ons officiële debuut als MO13. Vorige week kon Ameide niet aantreden vanwege hun feestweek. Ze hebben groot gelijk, want feesten moet je vieren. Het is inmiddels 8 september, maar de zon schijnt nog harder dan aan de Middellandse Zee. We zijn helaas niet compleet, Noëmi is er voetballend niet bij vanwege een valpartij tijdens het fietsen. Hopelijk mag ze snel weer op het veld staan, maar ze is er wel bij als supporter en dag zegt genoeg over de sfeer in dit team. Sarah is na haar longontsteking weer redelijk hersteld. Fiene, Lauren en Isabel zijn erbij na hun overwinning bij de MO11. Zo hebben we speelsters genoeg en dat is hard nodig vandaag.

  We schieten uit de startblokken. Tessa weet in de eerste minuut al te scoren, na een goede dribbel schiet ze de bal keurig in de hoek. Helaas weet Sleeuwijk in minuut 2 gelijk te komen. Het spel golft dus heen en weer. We hebben zichtbaar last van de warmte, zo zijn er verschillende meiden die er al snel uit willen om de dorst te lessen. Gelukkig gaan ze er ook net zo snel weer terug het veld in. Wij komen niet zo makkelijk door de verdediging van Sleeuwijk, maar zij weten wel regelmatig gevaarlijk te worden. Oliva is een paar keer goed op haar post en zo blijven we in de wedstrijd. Toch weet Sleeuwijk op een 1-2 voorsprong te komen, na een goede counter.

  Inmiddels is Lauren in de ploeg gekomen en is gelijk gevaarlijk, in het zestienmetergebied wordt zij neergelegd door een tegenstandster en Kai, de scheidsrechter van vandaag, wijst naar de stip. Maud is haar zenuwen de baas en schiet hem in de hoek, al zit de keeper er wel dichtbij, 2-2. We hebben het zwaar in de hitte en Sleeuwijk lijkt daar beter mee om te gaan. Een diepe bal van Sleeuwijk is onze verdediging te machtig, Olivia kan er helaas ook niets aan doen, 2-3. Dian moet de strijd misselijk staken, door de hitte die over het sportpak valt. Dan is het gelukkig rust, we drinken extra veel en zorgen dat er wat flessen water in de nekken worden gegooid. Zo komen de meiden goed gekoeld de rust uit.

  Dit is dan ook gelijk goed te merken, want wij zijn nu echt de betere ploeg. Achterin staat het als een huis, Estelle, Esther, Maud en Isabel zorgen ervoor dat Olivia maar een paar keer wat te doen heeft. Verschillende meiden mogen alleen op de keeper af, maar Lauren, Hiba, Julia en Tessa weten de bal niet in het net te krijgen. Sarah, Nomi, Jeanne en Lisanne spelen op het middenveld, als ze niet even aan het afkoelen zijn bij de dug-out, en doen dit hartstikke goed. Er wordt keihard gestreden en voorin blijven we maar gevaarlijk met Hiba, Lauren en Julia. Ook Fiene verzet weer bergen werk, maar is moegestreden na haar MO11 wedstrijd. Tessa blijkt toch wel een extra grote plaag voor de tegenstander, zij mag namelijk een paar keer alleen op de keeper af, maar krijgt de bal er nog niet in. Het is wachten op de verdiende gelijkmaker en Tessa wordt beloond voor haar harde werk. Ze maakt de 3-3. Een orkaan van gejuich stijgt op uit de kelen van de MO13, alsof we zojuist kampioen zijn geworden. Vandaag hebben we recht op meer, maar dit gelijkspel voelt als een overwinning. We hebben drie keer gescoord, gevochten en gestreden als leeuwinnen. Fijn om te zien dat de meiden trots zijn op zichzelf en vooral heel veel plezier hebben.

  Het mooiste moment is misschien wel na de wedstrijd, als we met z’n allen op de foto gaan voor het scorebord. We zijn Dian even uit het oog verloren, maar ze wordt van grote afstand opgemerkt door één van haar teamgenoten. Onder luid gejuich en applaus komt Dian rennend het veld op en gaat ze stralend op de foto met haar net zo hard stralende teamgenoten. Volgende week onze eerste uitwedstrijd in Hoornaar tegen SteDoCo.

  Doelpuntenmakers MO13

  Tessa 2x
  Maud 1x