• Na de oorwassing van vorige week werd er al op Amsterdamse wijze gezwaaid met witte doekjes om het ontslag van de trainer. Er werd zelfs gefluisterd dat de voorzitter in zou willen grijpen na de nederlaag van vorige week. Gelukkig werd dit alles niet doorgezet. De JO11 baalde en likte zijn wonden, maar er werd op maandag en woensdag weer heerlijk getraind.

  Vandaag zijn onze bijna buren uit Ottoland onze tegenstander. VVAC speelt ook in het groen, daarom spelen wij vandaag in witte en passende hesjes. Timo is helaas nog niet helemaal fit bevonden, maar kan wel spelen. Dian daarentegen niet, haar blessure was te hardnekkig. Cas kan gelukkig voor zijn eigen wedstrijd nog meespelen met ons. Daarom hebben we iets meer dan de halve wedstrijd 1 wissel. We beginnen weer in onze vaste formatie. Guus start op doel, Nomi en Esther op de vleugels, Cas en Nathanael in het centrum. Maud en Jurgen zijn onze motoren op het middenveld, Jesse start weer als spits.

  De wedstrijd wordt in gang gezet door de keeper van Noordeloos 1 en we beginnen niet verkeerd. Toch komen we al in de 2e minuut op achterstand. Achterin wordt niet ingegrepen en Guus kan de bal helaas niet keren, 0-1. De tegenstander juicht en roepen erg triomfantelijk dat het wel een hele snelle goal is en geloven al in een overwinning. Ondanks deze achterstand gaan we lekker door moet voetballen. De bal wordt lekker overgespeeld en we spelen steeds beter. Cas trekt het spel lekker naar zich toe en verplaatst het spel van links naar rechts. Maud is aan de bal erg sterk vandaag en met Jurgen en Jesse een gevaarlijke driehoek. We komen er dan ook regelmatig gevaarlijk uit, maar de keeper van VVAC houdt vooralsnog zijn doel schoon. Esther staat vandaag aan de linkerkant en heeft als opdracht wat meer naar voren te staan. Zodat zij aan de linkerkant wat meer druk kan zetten. Dit doet zij heel goed, haar directe tegenstander komt er soms handig langs, maar vaker niet. Nomi speelt juist een keer aan de andere kant en die bevalt haar goed. Haar ballen naar een medespeler zijn vandaag extra strak en hierdoor kunnen we makkelijker naar voren komen. Het is dan ook eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Dit gebeurt dan ook door de sterk spelende Cas, hij krijgt de bal aan de linkerkant en schiet hem met zijn ‘zwakke’ linkerbeen tegen de touwen. We ruiken bloed en zetten nog meer druk naar voren. Esther verovert maar weer eens een bal, haar pass wordt net onderschept door de keeper van VVAC, maar Jesse zet zoveel druk dat de bal tegen zijn voeten kaatst en zo pardoes in de goal valt. Zo gaan we rusten met een 2-1 voorsprong.

  In de kleedkamer kan de trainer zijn trots niet voor zich houden, want wat loopt de JO11 lekker te voetballen vandaag. De bal gaat van voet naar voet en we zetten lekker veel druk naar voren. Soms met iets te veel risico, maar daar wordt het spel wel een stuk leuker van.

  De tweede helft zien we eigenlijk hetzelfde beeld, we worden sterker en sterker en VVAC heeft eigenlijk weinig meer te zeggen. Toch komt VVAC uit een counter en ons risicovolle spel op een 2-2 stand. Nog geen 30 seconden later heeft Jesse ons al weer op voorsprong gebracht na goed doorjagen op de keeper, 3-2. Het is genieten langs de zijlijn, trotse vaders, moeders en zelfs opa’s zijn getuige van een prachtige wedstrijd. De JO11 weet van geen ophouden en voelt inmiddels feilloos aan wanneer er extra veel druk gezet moet worden op de tegenstander. We lijken op dat moment het Feyenoord van Arne Slot wel. Als de rechtervleugelspeler van VVAC niet heel handig wordt aangespeeld, bedenkt Esther zich geen moment, geflankeerd door Maud ontfutselen zij de bal waarmee Esther zo door kan lopen op de keeper, ze jaagt de bal in de korte hoek, 4-2. Ook aan het juichen van de rest het team zie je hoe goed dit eigenlijk was. Guus is in de tweede helft eerst vleugelspeler en daarna middenvelder. Hij zorgt met zijn harde werk zo vaak dat we een verloren bal weer snel terug krijgen. Ook aan de bal speelt Guus een prima partij. Jurgen speelt vandaag als middenvelder, maar de laatste fase staat hij achterin. Lijkt mij als spits van VVAC niet heel leuk om tegen Jurgen en Nathanaël te spelen. Jurgen zet zich als verdediger wel op het scorebord na een knal van afstand 5-2. Ook Nathanaël speelt uitstekende vandaag. Hij onderschept bal na bal en geeft de bal telkens aan de goede kleur. Hij maakt ook nog een prima goal, 6-2. Daarna is onze fietsband ook ineens leeg, want nu geloven wij het wel en besluit ons middenveld wat minder arbeid te leveren. We maken het ons op die manier nog even moeilijk en VVAC profiteert hiervan en maakt er 6-3 van.

  Zo pakken we onze eerste 3 punten in de 3e fase en tanken we een volle tank met zelfvertrouwen. Een uitstekende wedstrijd van de JO11, waar we voor de zoveelste laten zien echt goed te kunnen voetballen en ook op dit niveau meekunnen. Volgende week spelen we tegen Sleeuwijk om 10.00 op Sportpark de Roef. Daarna zit onze 3e fase er alweer op.

  Doelpuntenmakers na 2 wedstrijden:
  Jesse 4
  Cas 1
  Jurgen 1
  Esther 1
  Nathanael 1