• Het is zaterdag 24 september, onze eerste uitwedstrijd staat op het programma. Gelukkig is het niet al te ver, want we mogen naar onze -soort van- buren in Meerkerk. We spelen al om 8.30 op het prachtige nieuwe complex. Het droge weer hebben we echt even achter ons gelaten, want het regent lekker door vandaag.

Iedereen is vandaag weer keurig op tijd aanwezig, Jesse en Fiene versterken ons vanuit de JO10. Gelukkig spelen zij pas om 11.15 dus het bij elkaar niet. Guus start op doel, achterin staan Nomi, Timo, Nathanaël en Esther. Op het middenveld staan en Jesse en Jurgen en in de spits staat Maud die lichtgeblesseerd is na een ongelukkige actie op de training van woensdag. Dian en Fiene morgen nog even droog zitten in de dug-out.

De scheids blaast op z’n fluit en onze ingestudeerde aftrap wordt nog op het laatste moment uitgevoerd, maar door het natte veld schiet de bal te ver door. Meerkerk staat duidelijk niet voor niets tweede in de competitie, want ze geven direct goed partij en wij hebben het best lastig. Met name onze middenvelders en spits zijn lastig te bereiken. Toch komen wij plotseling op een 0-1 voorsprong. Na een goede aanval over de linkerkant, komt de bal voor de voeten van Maud die de keeper handig omspeelt en makkelijk binnenschiet. Het spel gaat lekker heen en weer, maar er zit wel wat onrust bij ons in de ploeg. Guus probeert goed op te bouwen, maar weet de bal niet ver genoeg te krijgen, Meerkerk straft dit direct af. Zo staan we maar voor korte duur op voorsprong. Daarna krijgen we een leuke wedstrijd te zien, maar onze achterhoede staat weer goed te spelen. Nomi en Esther bijten zich vast in de tegenstander en geven de aanvallers weinig ruimte. Timo en Nathanaël zijn ook nog eens een nachtmerrie voor Meerkerk, want die zijn bij vlagen niet te passeren. Jurgen weet ons weer op voorsprong te brengen na een goede rush over die linkerkant. Nathanaël schiet even later de bal hard richting de goal en de keeper denk dat deze naast gaat, maar valt pardoes in de goal. Inmiddels is het1-3 geworden. Kort voor rust lijkt Jurgen het duel in het slot te gooien door de 1-4 te maken na een cadeautje van de keeper. We gaan rusten met een geflatteerde 1-4 voorsprong.

In de tweede helft is het verzet van Meerkerk gebroken en voetballen we weer alsof de zon schijnt, maar het is nog steeds natter dan nat. Dian speelt vandaag een tijdje in de spits en doet dat heel goed, ze is aanspeelbaar en speelt zeer goed over. Maud weet er met een knal van afstand 1-5 van te maken en daarna gaat het ineens hard. Guus maakt twee goede doelpunten en lijkt naast een goede keeper te zijn ook uitstekend te kunnen voetballen op het middenveld. Hij werkt en sleurt weer voor het team. Jesse mag even later nog de 1-8 maken. Daarna laten we nog wat kansen liggen. Esther speelt de tweede helft als verdedigster maar kruipt steeds vaker het middenveld op en vecht zich bij vlagen goed naar voren, maar weet net niet te scoren. De laatste fase van de wedstrijd is duidelijk voor Meerkerk, maar Jurgen redt tot driemaal uitstekend. Daarna is het tijd voor strafschoppen en een warme douche en gelukkig gaan de punten weer mee naar Noordeloos en blijven we de trotste koploper van de competitie. Klasse dames en heren! Jesse en Fiene bedankt voor de hulp vandaag!

Doelpuntenmakers na wedstrijd 3(28):
    Jurgen 7
    Jesse 6