• Op je vrije woensdagmiddag een voetbalwedstrijd spelen, maak je niet vaak mee, maar vandaag is het toch echt zover. We spelen vandaag tegen Stedoco MO11, wij zijn weer een gecombineerd meidenteam uit de JO11, JO10 en JO9. Helaas zitten er een aantal meiden in quarantaine dus moesten helaas afzeggen. Fiene kan hierdoor haar debuut maken en Vajèn speelt zelfs haar eerste wedstrijd.

Ook spelen de meeste kinderen vandaag voor het eerst op een half veld en dit is toch een klein beetje wennen. Fiene start op doel, Nomi, Esther en Julia zijn de verdedigers. Maud, Sarah en Lauren zijn de middenvelders en Noëmi staat in de spits.

De meiden van Stedoco komen goed uit de startblokken en zetten ons direct onder druk. We missen een beetje de kracht om de ballen vooruit te krijgen, maar we doen onze uiterste best en werken keihard. Toch weten we een paar keer in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Maud en Lauren kunnen helaas niet tot een goed schot komen.

Nomi loopt gelukkig een aantal gaten van de tegenstander dicht, Esther strijdt als een leeuwin en weet een aantal aanvallen van de tegenstander verijdelen. Julia zet haar beste beentje voor, maar ook tegen de bal en en werpt zo een aantal aanvallen terug naar achteren. Als de verdediging dan toch uit uitgespeeld is, weet die dekselse Fiene een paar keer goed te redden door zonder angst op de bal te duiken. Sarah en Noëmi werken als nooit te voren en proberen de tegenstander het zo moeilijk mogelijk te maken.

Ondanks ons harde werk komen we toch op achterstand en daarna weet de uiterst sportieve tegenstander nog twee keer te scoren.

In de rust hangt een wat sombere stemming, maar dit blijkt een verkeerde inschatting te zijn. De meiden zijn stiekem vooral moe, maar dit is volkomen logisch, want wat wordt er hard gewerkt door de meiden. Ze worden overladen met complimenten, want was het is knap om al zoveel goed te doen als je zo weinig met elkaar wedstrijden speelt en dan ook nog op zo’n groot veld.

In het eerste kwartier na rust zijn we het echt even kwijt en is het aan de tegenstander te danken dat ze maar twee keer scoren. Na een time-out zetten we een paar dingen om. Sarah gaat weer wat meer naar voren spelen en deze mededeling neemt ze bijna juichend in ontvangst. Sarah laat daarna gelijk weer zien hoe goed ze kan voetballen en weet de bal hierdoor een aantal keer goed voorin te houden. We kunnen zelfs bij vlagen een beetje op de bal jagen en een klein beetje druk zetten.

Noëmi laat steeds vaker een goede dribbel zien, maar aan het einde van de wedstrijd dribbelt ze wel heel makkelijk twee speelsters voorbij en ze maakt ook nog eens een prachtige schijnbeweging. Lauren speelt het laatste kwartier achterin en dit blijkt met Nomi en Julia een heel goed trio te zijn, want zij houden de boel dan ook echt dicht. Er wordt namelijk fel op de bal verdedigd en simpel en direct naar voren gespeeld, zo komen we met elkaar steeds beter aan voetballen toe. Esther hoeft er dan ook in de laatste minuten weinig aan toe te komen als keepster. Vajèn komt ook steeds beter in het spel en krijgt nog bijna de grootste kans van de wedstrijd om voor ons te scoren. Helaas komt haar schot net kracht te kort. Fiene, die de tweede helft het veld in is gekomen, dribbelt en zwoegt naar hartelust op het middenveld, maar zo'n half veld is toch een heel end.

De wedstrijd verliezen we vandaag met 0-5. Stedoco blijkt voor ons nog echt een klein maatje te groot, maar we ontwikkelen ons wel heel erg snel. Zelfs tijdens de wedstrijd zie ik de meiden dingen leren en oppakken. Ze zijn ontzettend leergierig en hebben bovenal heel veel plezier. Een nuttige woensdagmiddag en in het nieuwe jaar spelen we hopelijk nog meer meidenwedstrijden.