• GJS is in een aantal jaren behoorlijk gegroeid, waardoor er eigenlijk geen plek meer is in Dalem om de auto fatsoenlijk te parkeren. Daarom hebben ze een extra plek gemaakt ‘net’ buiten de accommodatie. Dat ‘net’ blijkt voor een aantal van ons een behoorlijk stuk te zijn en als we dan eindelijke onze kleedkamer hebben gevonden blijft er nog maar weinig tijd over. Gelukkig is onze tegenstander zo sympathiek om ons wat extra tijd te geven om te wennen aan het veld, want warm zijn we al na deze ochtendwandeling.

    We beginnen erg sterk aan de wedstrijd en Mees krijgt gelijk drie grote kansen, helaas lukt het hem niet om deze erin te schieten. We blijven goed spelen, maar GJS komt er soms gevaarlijk uit, de twee meisjes van onze tegenstander voetballen heel makkelijk en maken het ons erg lastig. Gelukkig weet Nathanaël goed te redden als keeper. We begrijpen steeds beter dan we iemand achterin moeten houden. Timo pakt heel veel ballen af en zorgt er voor dat GJS niet weet te scoren. Uiteindelijk gaan we de rust in met een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Levi en Ryan.

    De tweede helft hebben we het even wat moeilijker en GJS scoort twee mooie doelpunten, ze krijgen zelfs de kans om op voorsprong te komen, maar Cas(aanvoerder en keeper tweede helft) redt heel goed. Dan gebeurt eindelijk wat al heel de ochtend in de lucht hangt; Mees scoort 2 keer, bijna zelfs een hattrick, maar de tegenstander besluit hem zelf in de goal te schieten. Dan is het ineens 2-5 en dan winnen we toch vrij overtuigend. Ook Guus en Maud weten nog bijna te scoren, maar de keeper weet deze ballen goed te keren.

    Weer een hele goede overwinning van de JO9/1, maar wat het belangrijkste is dat we er lol in hebben en al heel veel hebben geleerd. Aanvallen en verdedigen, maar ook overspelen en een klein beetje positie houden. De komende weken hebben we wat extra tijd om te trainen, want we hebben even geen wedstrijden.

    Zaterdag 26-10 spelen we om 9.00 uur thuis tegen GSC/ODS.