• Oktober is gevallen en op de dag van de Koeienvlaaitijdrit treden wij aan tegen de hekkensluiter van onze competitie, GJS JO11-5. Tijdens de warming-up is al snel duidelijk dat een aantal kinderen nog in hun bedje hadden willen leggen, want de energie is ver te zoeken.

GJS mag aftrappen en de man met de bal besluit maar gelijk naar voren te dribbelen. Wij laten hem rustig richting onze goal gaan en grijpen pas laat in. Dit blijkt een voorbode van de eerste 20 minuten van onze wedstrijd. We lijken er maar weinig zin in te hebben vandaag. Gelukkig zijn Nomi, Maud en Timo wel alert en proberen er het beste van te maken. Nathanaël vreet op de goal bijna zijn handschoen op van ellende. Gelukkig helpt onze tegenstander ons een handje, een keiharde voorzet of schot van Jurgen wordt door in tegenstander in de goal gewerkt. Inmiddels zijn we de betere ploeg, maar we kunnen zoveel beter dan we vandaag tot nu toe laten zien. Esther is na het eerste kwart langzaam wakker geworden en besluit haar tanden er maar eens -figuurlijk- in te zetten. Ze maakt kort voor rust de 2-0 en dat lijkt de ruststand te zijn. Totdat ook Jurgen uit zijn winterslaap is gekomen en weer twee keer makkelijk scoort. Zo staan we pardoes met 4-0 voor.

Onder het genot van de ranja besluiten we, coach en kinderen, dat het echt anders moet. Het moet allemaal wat sneller en feller. We moeten laten zien dat we niet voor niets de koploper zijn in onze competitie.

De tweede helft starten we zoals we hadden afgesproken, fel op de bal en lekker plezier maken met elkaar op het veld. Ondanks dat het wat natter is geworden beginnen we weer wat te stralen en bij één van z’n eerste balcontacten schiet Jesse de bal simpel in de hoek, 5-0. We krijgen kansen zat, maar de bal wil er daarna even niet in. Totdat Esther weer een keer opstoomt aan de rechterkant en haar tweede van de ochtend maakt, 6-0. Maud speelt vandaag een goede wedstrijd, ze rent, ze werkt, ze vliegt en gebruikt haar lichaam goed. Dit soms tot frustratie van de tegenstanders, die felle duels met haar uitvechten. Jurgen maakt er met een goede goal 7-0 van. Daarna is het verzet gebroken van GJS en lopen we simpel uit naar een 11-0 voorsprong dit dankzij doelpunten van; Maud, Jurgen(2x) en een eigen doelpunt van GJS blijkt daarna wat minder goed met hun verlies om te gaan en maken hier een daar wat vervelende opmerkingen. Ook bij had handje schudden vindt GJS het moeilijk om dit sportief te doen. Gelukkig blijken onze kinderen echter kanjers door hier niet op in te gaan en lekker te genieten van 3 punten.

Nog twee wedstrijden te gaan in deze fase en we blijven koploper. Waar gaat dit eindigen?

Doelpuntenmakers na wedstrijd 4(39):

Jurgen 12
    Jesse 7