• Op zaterdag 11 februari is het dan eindelijk zo ver. We spelen in het tegen Sleeuwijk. Eerder werd deze wedstrijd al eens afgelast en als we kijken naar wat ‘scorebord-journalistiek’ zou dit een ontzettende spannende pot moeten worden. Daarnaast werden zij 2e achter ons in de 2e fase, een prachtig affiche dus.

  De warming-up is wat korter dan anders, want het halve team blijkt nog even een sanitaire stop nodig te hebben. Het kunstgrasveld ligt er niet formidabel bij en tijdens het inspelen schiet de bal dan ook alle kanten op. Geen super lekker begin dus. Dian begint vandaag als wissel, verder starten we weer herkenbaar zoals alle andere wedstrijden. We proberen de bal lekker rond te laten gaan, maar we hebben ook de neiging om iets te veel te lopen met de bal. Hierdoor maken wij het onszelf bij vlagen best lastig. Er zijn wat kansen voor Jesse en Sleeuwijk, maar Timo is alert genoeg om de bal te stoppen. Maud begint vandaag lekker fel en wint hierdoor veel duels op met middenveld. Nomi staat weer aan de rechterkant en bijt zich vast in haar behendige tegenstander. Helaas komen we wel op een 1-0 achterstand. Je ziet aan de koppies dat tegendoelpunten ons altijd een beetje pijn doen. Gelukkig rechten we onze rug en weet Jesse niet lang daarna de 1-1 te maken. De wedstrijd golft heen en weer en het is een leuke pot om naar te kijken, al is het vandaag wel wat minder dan tegen VVAC vorige week. Jurgen staat vandaag achterin maar weet zich toch weer als doelpuntenmaker te melden, van afstand schiet hij de bal strak binnen, 1-2.

  In de rust bespreken we met elkaar dan we echt wat zuiniger met de bal moeten zijn en dat we wat meer moeten aanbieden en bewegen om de bal te willen hebben. Helaas komt Sleeuwijk al snel op de 2-2. Een aanval van Sleeuwijk lijkt te belanden in de handen van Timo, maar de bal glibbert net tussen de handen door. Dit doet even pijn, maar bij deze JO11 zijn verwijtende woorden nooit aanwezig. Wederom hulde voor dit clubje kinderen. De tegenstander zet goed druk als wij de bal achterin hebben en zetten met name Nathanaël vast, wij weten het even niet meer. Zo kan de tegenstander de bal simpel afpakken en al snel op 3-2 komen. We proberen weer aan aanvallen toe te komen, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch weet Jurgen ons weer op 3-3 te zetten na een goede actie in de hoek waarbij hij de bal in de korte hoek knalt, 3-3. Op Sportpark de Roef wordt er dus een ontzettend leuke wedstrijd gespeeld. Ook de leiders van de beide teams hebben er schik in. Wij hebben een goede spits, maar de spits van Sleeuwijk kan er ook wat van. In een counter mag hij vrij doorlopen en schiet de bal strak in de goal, 4-3. Je merkt aan de JO11 dat we nog onrustiger gaan spelen en dat we vooral de bal naar voren schieten, maar dat de bal net zo hard weer terugkomt.

  Tijdens de mini-timeout is de frustratie dan ook goed te merken. We spreken af korter te gaan spelen, meer te bewegen en als we de bal niet hebben beter te kijken wat de tegenstander doet. Er komt weer meer leven in de ploeg. De mouwen worden omhoog geschoven. Esther verliest geen duel op links en ook Dian gaat voorop in de stijd, Maud trekt gelukkig haar goede vorm door tot het einde van de wedstrijd. We spelen veel meer over en vooral een stuk simpeler. Het werpt als snel vruchten af, want Jurgen maakt zijn hattrick compleet en zo staat het 4-4. Dit is eigenlijk een prima afspiegeling van de verhoudingen vandaag, maar Jesse denkt daar anders over. Na een goede dribbel schiet hij de bal schitterend binnen en zo komen we weer op voorsprong, 4-5. Daarna geven we weinig meer weg, Guus die het laatste kwart achterin staat, is erg taakbewust en speelt prima achterin. De handen mogen de lucht in als de prima leidende scheidsrechter affluit.

  Een spannende leuke wedstrijd wordt gewonnen door de JO11. Het was een leuke wedstrijd met pittige duels van beide kanten, die ook door Sleeuwijk gewonnen had kunnen worden. De jongens zijn dan ook wat teleurgesteld, maar hulde voor de leiding van de JO11 en de kinderen zelf dat ze daarna gewoon sportief de handen schudden.

  Klasse gedaan JO11, weer een potje gewonnen in de 2e klasse. De 18e is er een meidentoernooi. De 22e en 25e spelen we nog twee wedstrijden. Op 4 maart zijn we hoogstwaarschijnlijk vrij.

  Doelpuntenmakers na 3 wedstrijden:
  Jesse 6
  Jurgen 4
  Cas 1
  Esther 1
  Nathanaël 1