• Na alle Corona perikelen in de selectie van JO10 kon er eindelijk weer eens gevoetbald worden door de jongens. Voor Cas, Guus en Timo was het al even geleden dat ze de wei in mochten. Gelukkig was de JO11 vrij en konden Nathanaël en Mees met ons meedoen.

We starten de wedstrijd niet zo sterk, we moeten echt even wennen aan het tempo van de tegenstander en staan in een mum van tijd achter met 2-0. Esther die vandaag de wedstrijd begint als middenvelder, halen we snel terug naar achteren en hierdoor komt de tegenstander er gelijk iets minder goed doorheen. We krijgen steeds meer grip op de wedstrijd en de bal gaat bij vlagen lekker rond. Ook worden er mooie dribbels gemaakt en komen zo steeds vaker bij het vijandelijke doel. Dankzij goede goals van Cas en Guus komen we terug tot 2-2. Het tempo in de wedstrijd blijft hoor, hierdoor worden er aan beide kanten fouten gemaakt, maar het is een prachtig schouwspel voor de neutrale toeschouwer. Voor rust geeft de tegenstander weer wat gas en komen zijn weer op een 4-2 voorsprong. Met deze tussenstand gaan we rusten.

De heren en dames worden overladen met complimenten, maar we bespreken ook een paar punten die beter kunnen. We moeten proberen bij vlagen de bal iets sneller naar een andere groene te spelen en als we verdedigen moeten we dit via de zijkant doen.

Na de rust pakken we het gelijk goed op, we zetten de tegenstander onder druk en Mees zet ons met 2 uitstekende doelpunten naast Leerdam Sport. Daarna vallen de doelpunten ons om de oren. Na een goed schot worden wij wederom op achterstand gezet, maar de koppies gaan niet hangen. Het tegendeel is waar, er wordt nog harder gewerkt en geknokt en zonder wissels is dit toch extra knap.

Dankzij Guus en Nathanaël komen we voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 5-6 is het inmiddels. Daarmee is de koek nog niet op, want de tegenstander laat met uitstekend spel ook weer een doelpunt op het bord zetten, 6-6. Mees werkt zich een slag in de rondte, zowel verdedigend als aanvallen. Met een prachtige actie en voorzet kan Maud voor de 6-7 zorgen en daarna schiet Mees zelf de 6-8 op het bord na een slimmigheidje aan de zijkant. Helaas voor ons geeft de de tegenstander de moed niet op en komen op 8-8. Kort voor tijd zet Mees ons met een prachtige vrije trap op voorsprong en lijkt de overwinning toch in handen te zijn. Leerdam Sport besluit nog één keer de bal lang naar voren te spelen en Cas kan zijn handen er net niet voldoende achter krijgen. Zo wordt de eindstand bepaald op 9-9 en in alle eerlijkheid verdiende deze sportieve en spannende wedstrijd ook geen winnaar.

Vandaag dus wederom een goede pot gespeeld, waarbij we heel veel dingen goed doen, maar ook weer mooie punten hebben gevonden om te oefenen.