• Het is zaterdag 4 november, vandaag spelen we wederom de derby tegen SteDoCo MO13. Een tegenstander waar we al vaker tegen hebben gespeeld, maar we nog niet van konden winnen. In fase 1 verloren we met 3-2, maar hadden we niet echt recht op de overwinning. We zijn nu 3 maanden met elkaar aan het voetballen en eigenlijk worden we elke week een beetje beter. De trainingsopkomst is fantastisch. Ook al komt het met bakken uit de hemel. De meiden zijn er. Grote klasse! Toch wachten we nog steeds op onze eerste overwinning en bij een aantal meiden is dat toch wel een ‘dingetje’ aan het worden. Het is bij een aantal meiden nog zoeken wel positie het beste bij ze past en het lijkt steeds beter op z’n plek te vallen.
    We hebben geluk dat weer op het hoofdveld mogen en dat het weer nog erg aangenaam is. Het waait niet zo hard, het is droog en de zon doet zijn stinkende best om af en toe door de wolken heen te schijnen. Eigenlijk net als Noordeloos MO13, want we beginnen erg sterk. We zijn de betere ploeg en SteDoCo heeft niet zo veel te vertellen. Echte grote kansen krijgen we niet, maar als Esther als spits of Maud als middenveld de bal in bezit hebben wordt het wel elke keer gevaarlijk. Maud krijgt aan de rechterkant de bal en met een mooie rush weet ze de bal op de paal te krijgen, wat een pech. Achterin zijn we stug, sterk en fel. Dian speelt uitstekend als linksback en Tessa aan de andere kant doet het net zo foutloos. Julia is van nature een spits, maar de positie als laatste man/vrouw past als een warme winterjas. Ze is overal waar het moet en rustig aan de bal om problemen op te lossen. Toch steelt Estelle wel de show, ze is niet te passeren en als ze de bal afpakt weet ze altijd een groene medespeelster te vinden. Olivia heeft een rustige dag, ze had vandaag twee linkerhandschoenen bij zich en het geleende paar handschoenen blijft dus bijna ongebruikt. Esther die dus als spits speelt vandaag is nog wat onwennig, maar als ze de bal krijgt en gaat dribbelen dat is ze ontzettend gevaarlijk. Na een uitstekende bal van Jeanne komt de bal bij Esther en na een goede dribbel, schiet ze de bal heerlijk binnen. Zo gaan we met 1-0 de rust in.
    Wat zijn de meiden blij, want we staan eindelijk voor, we ruiken de overwinning. Maar wat is het belangrijkste? We spelen vandaag goed, de meiden hebben allemaal een rood hoofd van het harde werken en zo hoort het. Je moet elkaar helpen en voor elkaar willen rennen.
    De tweede helft is ietsje moeizamer, maar we zijn nog steeds de betere ploeg. We weten elkaar nog goed te vinden, maar je merkt dat de spanning iets toeneemt. Nomi speelt vandaag ook voorin en weet met een prima pass Jeanne te vinden die alleen op de keeper af mag gaan. Helaas weet ze de bal niet in de goal te krijgen. Zo werken we toe naar de laatste paar minuten in deze spannende pot en dan na 60 minuten hard werken gaat het laatste fluitsignaal en winnen we eindelijk onze eerste wedstrijd. De armen van de meiden en begeleiders gaan de lucht in, want het is gelukt. We hebben 3 punten! We gaan met elkaar op de foto en de moeder van Esther trakteert de meiden op een etentje bij de Mcdonalds!
    Esther is vandaag de matchwinnaar, Estelle is de vrouw van de wedstrijd maar Ruth trakteert op eten. Dus we hebben drie toppers in ons midden vandaag.

    Op naar volgende week, dan spelen we tegen BZC, ook een tegenstander die we kunnen hebben.