• Afgelopen apri/mei is veld 2 volledig omgeploegd, leeggehaald en helemaal vernieuwd, zodat de club weer een sterk tweede veld heeft. We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag op 11 november, mag er eigenlijk op gespeeld worden. De MO13 had het in de 1e fase best zwaar, maar we ontwikkelen ons snel en voorspoedig. Elke week en training worden we wat beter. Het team krijgt meer vorm en wat hebben ze het leuk met elkaar. Helaas is Noëmi nog niet helemaal hersteld van de griep, zijn Anne en Roos niet beschikbaar door hun eigen wedstrijd. Isabel schuift door vanuit de MO11 en Jelmer komt weer vlaggen. Vandaag is BZC onze tegenstander en ook dit is een ploeg die we moeten kunnen hebben.
    De warming-up spreekt boekdelen, we lopen makkelijk heen en weer en de ook de overspeel oefening gaat goed. We pakken gelijk de draad weer op van vorige week. We zijn beter, feller en sterker aan de bal. De meiden laten echt zien goed te willen voetballen en hard te werken. De bal gaat af en toe lekker heen en weer, al zijn we nog steeds afhankelijk van een goede rush van Maud of Esther voorin. Sarah laat gelukkig steeds vaker haar verborgen klasse zien, want Sarah vergeet het soms, maar ze kan gewoon lekker voetballen en gaan ook echt makkelijk haar tegenstandster voorbij. We zijn de bovenliggende partij, maar grote kansen krijgen we nog niet. Esther is wel een constante dreiging als ze bal heeft, maar kan niet tot scoren komen. Zelf komen we zelden of nooit in de problemen, want achterin zijn we echt sterk. Jullie speelt als ‘laatste’ en doet dit met twee vingers in de neus.
    In de rust krijgen de meiden weer volop complimenten, we spelen namelijk echt prima en zijn beter. We hebben echt kans op drie punten, al is dat soms spannend om te denken, want we hebben pas één keer gewonnen. Ook de tweede helft is van ons en hebben een veldoverwicht. Julia is gewisseld met Maud en komt hierdoor op het middenveld te spelen. Na een minuut of tien mag zij alleen op de keeper afstormen, maar ze krijgt de bal er helaas niet in. Niet veel later moet Julia na twee ongelukkige momenten de strijd staken. Hierdoor hebben we het even moeilijk en heeft BZC even de kans om op scoren te komen, maar dit zou volledig tegen de verhouding in zijn. We wisselen nog aanvallend, want die tegengoal gaat toch niet vallen? BZC mag dan een paar minuten voor tijd alleen op Olivia af gaan, maar met veel geluk gaat de bal in het zijnet. Zo lijken we de punten weer te moeten delen. Dan toch in de laatste minuut, de bal komt bij Maud en ze steekt de middenlijn over en begint weer aan een rust. Ze passeert één, twee, drie meiden en mag doorstomen richting de keeper. De laatste dame van BZC stapt goed opzij en weet de aanval te verijdelen, maar Maud is haar net voor en tikt de bal de andere kant op en mag hiernaar uithalen op een paar meter van de goal en schiet de bal knap binnen. Alle armen van de meiden gaan de lucht in, want we lijken te gaan winnen. Daarna is het nog 2 minuten spannend, maar fluit Simon af en winnen we twee weken achter elkaar.

    We hebben nu opeens 7 punten en doen opeens mee bovenin de competitie. Wat een weelde! Volgende week gaan we naar Sleeuwijk en ook dat is een tegenstander die gelijk is aan ons en ook dan hebben we kans op een overwinning.
    Tot volgende week!