• Van sommige wedstrijden weet je stiekem al dat het geen hele lastige ochtend gaat worden en vandaag was het zo’n ochtend. In het eerste blok hebben wij tegen hetzelfde Peursum gespeeld, die wedstrijd wonnen wij met 12-4. Daarom was het een mooie kans om eens wat anders te proberen.

  Vanuit de JO9 was het vandaag de beurt aan Nomi om door te schuiven naar de JO10. Timo maakt zijn debuut als keeper en Maud staat vandaag centraal achterin. Esther, onze hardwerkende en uitstekende verdediger start in de spits. Zou toch mooi zijn als Esther vandaag weet te scoren. We beginnen goed aan de wedstrijd en binnen ‘no-time’ heeft Jesse het net al laten bollen en staan we met 1-0 voor. Guus laat ook gelijk zien er zin in te hebben en zorgt voor een 2-0 tussenstand.

  Dan komt het moment waar sommigen al tijden op zitten te wachten. Esther krijgt de bal op het middenveld en passeert een tweetal Giessenburgers, een derde tegenstander vindt het mooi geweest en werkt Esther tegen de grond. Gelukkig grijpt onze scheidsrechter Ruben in. Esther mag zelf achter de bal gaan staan en een muurtje wordt gemetseld door de tegenstander. Vreemd genoeg staat de muur op een aparte plek waardoor Esther met een uitstekende schuiver een goal kan maken. De armen gaan omhoog en door het hele team wordt er meegedaan, alle kinderen zijn blij voor Esther.

  Cas die vandaag vanaf de linkerkant speelt, dribbelt als een zeehond naar voren en maakt de 4-0. Guus maakt twee prachtige doelpunten met name de 6-0 is een prachtige goal. Hij weet met een mooie boogbal de keeper te passeren en op dit moment is de wedstrijd al gespeeld. Daarna beginnen we iets minder goed te spelen, we gaan vooral voor eigen succes en veel dribbels worden door de tegenstander tegengehouden. De meiden daarentegen laten de bal veel rondgaan en daardoor weet Dian met een keurig schot te scoren. Achterin is het soms wat onwennig voor Maud, maar als ze bal ontfutselt levert ze regelmatig de bal keurig in bij een medespeler. Cas kan hierdoor een mooi goal maken.

  Bij de JO10 mag je natuurlijk nog lekker veel dribbelen. Als de wedstrijd gespeeld is, is het tijd voor een extra leerdoel. Net wat vaker overspelen dan normaal. Daarnaast willen we onze goal schoonhouden in de tweede helft.

  Timo mag vandaag kiezen waar hij de tweede helft speelt, hij wil gewoon lekker verdedigen. Hierdoor kan Maud wat verder naar voren gaan voetballen en hebben we drie aanvallende dames in het veld. Esther staat ook weer op haar vertrouwde plek achterin. Inmiddels spelen we de bal veel meer over en Cas laat heel goed zien te kunnen dribbelen en scoren, maar de tweede helft speelt hij de ballen prachtig over.

  Nomi krijgt na een goedlopende aanval de bal voor de voeten en met een uitstekend schot in de verre hoek maakt zij er 9-0 van. Even later weet Maud met een simpele schuiver er 10 van te maken.

  Je ziet aan de koppies in het veld dat ze willen zorgen dat de tegenstander niet gaat scoren. Kansen van de tegenstander worden telkens net tegengehouden. Helaas lukt het onze tegenstander toch om te scoren. Hierdoor staat het inmiddels 10-1. Daarna wil Peursum wel heel graag scoren en met een prachtig schot maakt de tegenstander er 11-1 door een eigen doelpunt. Het laatste woord is voor Jesse. In de hoek houdt hij de bal een paar keer hoog en met een prachtige volley weet hij de bal over de keeper in de verre hoek te krijgen.#wereldgoal. Daarna vindt Ruben het mooi geweest en gaan we strafschoppen nemen.

  Vandaag dus wederom een makkelijke overwinning voor de JO10, waarbij de meiden hebben laten zien ontzettend goed te kunnen voetballen. Dat de jongens soms wat vaker op het scorebord staan, maar dan ze ook veel kunnen leren van deze sterke meiden.

  Volgende week spelen we thuis tegen de meiden van Ameide. Om 8.30 uur aanwezig en om 9.00 uur voetballen.