• Vanmorgen was het eindelijk zover; de laatste wedstrijd van fase 1. Nadat de voorgaande 5 wedstrijden werden gewonnen was vandaag de kans om de eerste fase als winnaar af te sluiten. Daarvoor moest er nog wel gewonnen worden van Kozakken Boys.

  Danny gaf de meiden een duidelijke instructie in de kleedkamer. Daar bleek dat sommige meiden toch best een beetje zenuwachtig waren. Het is tenslotte ook niet niks natuurlijk.

  Na de warming up kon de wedstrijd beginnen. Met Femke als eerste wissel langs de kant floot de scheids van dienst af voor de eerste helft.
  In een onrustig begin ging het spel op en neer. We kregen wel kansen maar die wilden er nog niet in. Er werd hard gewerkt op het middenveld door de meiden om de bal naar het doel te krijgen. In de 14e minuut was het Lauren die de score opende voor Noordeloos.
  Christianne die was begonnen als verdediger werd gewisseld voor Femke die op haar vertrouwde plekje kwam te spelen.
  In de 19e minuut was het opnieuw Lauren die de bal mooi binnenschoot.

  Daarna werd er tot de rust niet meer gescoord. De meiden probeerden het wel, Isabel en Femke hielden het achterin prima dicht, Rosalie had het niet heel druk. Dewi en Isis vochten op het middenveld meerdere duels uit en lieten zich niet aan de kant zetten door de tegenstander. Zo kwamen we meerdere keren in balbezit. Fiene zette meerdere actie op touw maar het lukte keer niet om het doel te bereiken. Aniek was zoals altijd in de buurt van het doel van de tegenstander te vinden maar kreeg de bal er ook net niet in. Dit was ook dankzij de tegenstander die goed weerstand bood.
  Met een tussenstand van 2-0 gingen we de rust in.

  Tijdens de rust werd de eerste helft geƫvalueerd en kregen de meiden nog de nodige tips mee. Iets meer samen spelen dan volgen de doelpunten vanzelf. Christianne kwam weer in de ploeg en Anniek mocht even uitrusten. Lauren schoof door naar de spitspositie en Christianne nam haar plek op het middenveld in.

  Noordeloos zette in de tweede helft meer aan en bouwde de druk op bij het doel van Kozakken Boys. Het duurde uiteindelijk nog toch de 40ste minuut, toen kon Fiene haar doelpunt bijschrijven. Daarna was het hek van de dam en volgden de doelpunten elkaar in snel tempo op. In zowel de 43ste als de 47ste minuut werd er gescoord. Eerst werd de 4-0 binnengetikt na een goede aanval en een scrimmage voor het doel door Isis. Waarna Lauren na een voorzet van Isabel de 5-0 heerlijk binnenschoot.

  Daarmee was het nog niet gedaan; de 6-0 kwam van de voet van de zoals altijd hardwerkende Christianne. Het laatste woord kwam van onze keeper Rosalie. De tegenstander kreeg een vrije trap halverwege de helft van Noordeloos. Het daaruit volgende schot op doel werd knap gered door Rosalie. De clean sheet bleef waarna de scheids voor de laatste keer floot.

  Na afloop kregen de meiden uit handen van trainers Merel en Nathalie de bekers uitgereikt, sprak voorzitter Mark nog enkele Van Gaaliaanse woorden en lieten de meiden zich de frietjes heerlijk smaken.

  Met 6 wedstrijden gespeeld 6 gewonnen, 60 doelpunten voor en 2 tegen, kunnen we wel concluderen dat MO11 de terechte kampioen is van de eerste fase.

  Gefeliciteerd meiden op naar de tweede fase!