• Nadat er al een paar keer een meidenwedstrijd is georganiseerd is het nu tijd voor een jongenswedstrijd. We zetten direct een beetje hoog in het besluiten Meerkerk JO11 uit te nodigen. Zij zijn kampioen geworden in de 2e klasse en spelen nu in de 1e klasse. Hier hebben zij het wel erg zwaar. Voor ons is het wel een beetje een gok of wij dit niveau aankunnen.

    Ryan start op doel. Timo en Nathanaël staan achterin. Guus en Mees op de flanken, Cas en Jurgen op het middenveld en Jesse is onze spits. Julian en Myron beginnen op de bank. De wedstrijd wordt gefloten door Rens, pas 14 jaar, maar onwijs fijn dat zo’n jonge gast dit wil doen. In het begin van de wedstrijd gaat het spel lekker heen en weer. Soms hebben wij wat meer de bal, andere momenten is Meerkerk duidelijk de pas. Bij vlagen zie je kinderen van ons wel wat onwennig voetballen, want niet iedereen staat op een bekende plek. Guus staat aan de rechterkant en lijkt wel een in vorm zijn Dumfries, want hij blijft maar opkomen aan de rechterkant. Het stoom komt letterlijk van zijn hoofd af na het 1e kwart. Mees staat op links en laat weer zijn winnaarsmentaliteit zien. Hij bijt zich vast in zijn tegenstander en doet dit hartstikke goed. Na een tiental minuten komen wij op een 1-0 voorsprong. Een afgeslagen corner valt voor de voeten van Jurgen en hij schiet simpel raak. Snel daarna komt Meerkerk op gelijke hoogte, een schot van ver is Ryan net te machtig. Maar we voetballen lekker verder. Inmiddels is Myron in de ploeg gekomen en kan recht doorsteken naar de keeper, hij schuift hem heel makkelijk en onhoudbaar binnen voor de keeper, 2-1. Kort voor rust komen we op een 3-1 voorsprong. Nadat het spel is stilgelegd is het even onduidelijk wat de bedoeling is. Nathanael vindt het blijkbaar de bedoeling om de bal in de kruising te schieten. Zo staan we ineens met 3-1 voor.

    Na de rust hebben we het even zwaar. Meekerk is de baas en wij voetballen niet meer. Eigenlijk is het een wonder dat Meerkerk niet een paar keer scoort. Het middenveld en spits staat wat te diep, waardoor we elkaar minder goed kunnen vinden. Gelukkig weten Timo en Ryan op doel een paar ballen goed te verdedigen, maar we hebben het wel een stuk zwaarder. Nadat we er een keer goed uitkomen krijgen we een corner. De corner wordt genomen door Jesse, de hoge bal valt via een hoofd van Meerkerk in de goal, 4-1. Inmiddels komen we weer iets beter in het spel, maar de tweede helft is duidelijk voor Meerkerk. Toch blijven we knokken met elkaar. Julian werkt zich een slag in de rondte en het is knap om te zien dat hij op -een voor hem- zo’n groot veld zich staande houdt, daarnaast staat hij ook nog eens achterin. Na een aanval voor ons wordt er gefloten voor een overtreding op Jesse. Hij mag deze zelf nemen en kiest voor zijn linkervoet, hij draait hem prachtig in de verre hoek en maakt er 5-1 van. De zege is nu wel zo goed als binnen. Zeker als Guus ook voor een vrije trap mag aanleggen. Stiekem raakt hij de bal helemaal verkeerd, maar zijn punter verdwijnt prachtig in de goal, 6-1.

    Zo winnen wij de verder zeer sportieve wedstrijd overtuigend, maar misschien ook iets geflatteerd. Wel een heel leuk meetmoment voor de mannen. Wellicht komt er in het nieuwe jaar nog een vervolg. Complimenten voor de jonge scheidsrechter, die zich prima staande weet te houden in het JO11 geweld.