• Er zijn van die dagen dat het gewoon niet lekker gaat. Het weer zit tegen, het veld waar we op spelen, het team dat niet helemaal aanstaat.
  Vandaag was zo’n dag voor JO9.

  Op deze koude morgen waarop natte sneeuw voorspeld werd ‘mocht’ JO9 spelen op ons achterste veld. Bij het uitzetten van het veld en het klaarzetten van de doelen hadden laarzen voor de trainers geen overbodige luxe geweest. Het water stond her en der nogal boven de grassprieten.

  Nadat alles klaarstond volgde de bespreking in de kleedkamer.
  Vandaag hadden we de beschikking over 9 speelsters en spelers. Isabel begon de eerste helft op het doel, Nomi en Lauren namen de verdediging op zich, Benjamin vd Dool, Dewi en Fiene bezetten het middenveld en Aniek begon op haar vertrouwde plek in de spits. Julian en Benjamin Deelen begonnen langs de kant.
  Nadat we de strategie van vandaag hadden besproken; goed je taak uitvoeren, hard werken en plezier maken, gingen we richting het veld.
  Daar stonden de spelers van HSSC al op ons te wachten. De tegenstander van vandaag bestond uit alleen maar jongens.

  Nadat iedereen ingeschoten was kon de eerste helft beginnen. JO9 begon nog redelijk aan de wedstrijd en de eerste kansjes waren aan Noordelose kant. Daarna was het al snel HSSC dat aanviel. Met name aan de nummer 9 van de tegenstander hadden Nomi en Lauren hun handen vol. Ondanks dat de dames verschillende aanvallen onschadelijk maakten lag al snel de 0-1 in het doel.
  JO9 kon daar niet veel tegenoverstellen deze morgen. Het ging allemaal wat langzaam en het leek alsof niet alle spelers al helemaal wakker waren. Mede hierdoor kon HSSC de tweede en derde goal van de ochtend maken. Tegen het einde van de eerste helft (ondertussen waren Julian en Benjamin Deelen ingevallen) ging het beter en kregen we enkele kansen, onder andere via Benjamin van den Dool, Julian en Lauren. Aniek was ook nog vlakbij een doelpunt.

  Helaas telt bijna niet en dus gingen we met een 0-3 achterstand naar de limonade. In de rust werd de eerste helft besproken en kwamen de speelsters en spelers van JO9 met dingen die we de tweede helft beter konden doen. We merkten dat de tegenstander een stukje fysieker was dan wij en dat wij dan soms wat bang waren voor de bal. Er mocht wel een tandje bij de tweede helft.

  In de tweede helft wisselden Isabel en Julian van positie, Julian ging keepen en Isabel mocht haar plekje in de verdediging weer innemen naast Lauren. Benjamin Deelen, Dewi en Fiene gingen weer aan de slag op het middenveld en Aniek begon in de spits. Nomi en Benjamin van den Dool begonnen langs de kant.

  We begonnen wederom niet slecht aan de tweede helft. Er kwamen meerdere kansen voor Noordeloos, die er helaas net niet ingingen. Aniek kwam net een teenlengte tekort en ook Lauren had een mooie poging op doel. Benjamin Deelen stond lekker te voetballen en maakte meerdere keren een aanval van HSSC onschadelijk. Fiene werkte zich weer een slag in de rondte en was overal op het veld te vinden. Isabel stopte verschillende aanvallen van HSSC door op tijd in te stappen en de bal weg te werken. Julian was goed aan het keepen en voorkwam met stijlvolle reddingen een paar zekere doelpunten.

  Uiteindelijk wat het toch weer HSSC dat via weer via een snelle aanval 0-4. Toen was het tijd voor het hoogtepunt van de morgen voor JO9, na een aanval over verschillende schijven maakte Dewi de 1-4!

  Het vervolg was weer voor HSSC en zij zorgden voor de einduitslag van 1-5.

  Voor JO9 een wedstrijd om snel te vergeten. Voor de trainers genoeg aanknopingspunten voor de komende trainingen; als we weer kunnen trainen…