• Het is zaterdag 28 januari en maken eindelijk ons debuut in de 2e klasse. We spelen tegen Meerkerk en dit is gelijk een zware tegenstander. Zij werden namelijk kampioen in de 1e fase van de 2e klasse en hebben de 2e fase in de 1e klasse gespeeld. Een zware dobber dus. Mees is vandaag overgevlogen vanuit zijn eigen team, want Maud en Timo zijn niet ongeschonden uit de week gekomen. Maud heeft een nachtje huisartsenpost gedaan en Timo heeft met zijn teen onder een voet gezeten.

  We starten de wedstrijd in onze gebruikelijke formatie, maar we worden door Meerkerk direct vastgezet. We komen er maar moeilijk uit. Gelukkig voetballen we op karakter en zo komen we in de eerste helft een heel end. Uit een counter komen we zelfs op voorsprong, een uitstekende steekbal van Nathanaël wordt door Jesse omgezet tot een doelpunt, 0-1. Verder blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde, we werken hard, maar we komen er maar moeizaam aan. Nomi, Dian en Esther maken het de jongens erg lastig, maar de handige en sterke tegenstanders komen er toch regelmatig langs. Nomi moet het opnemen tegen een jongen die twee keer zo groot is als zij, maar ze doet er alles aan.

  Als we de bal hebben proberen we echt wel te voetballen, maar het is gewoon een beetje lastiger dan anders vandaag. Meerkerk voetbalt lekker door en maakt er een mum van tijd 3-1 van. Timo wordt dan toch maar gewisseld, want die voet wil eigenlijk niet vandaag. Mees komt achterin te spelen en hij zorgt er met een paar goede ballen voor, dat we er toch af en toe uit kunnen komen. We komen zelfs op 3-2, na weer een goede counter, die weer wordt gemaakt door Jesse. Heel even lijken we echt terug te komen in de wedstrijd, maar dan schakelt Meerkerk weer een beetje op. Achterin krijgen we het zwaarder en zwaarder, maar Jurgen houdt heel veel ballen tegen. Voor rust weet Meerkerk nog wel twee keer te scoren en zo gaan we rusten met een 5-2 achterstand.

  In de rust is het voor de JO11 even schakelen, want een dit is de eerste keer dat we de mindere ploeg zijn en dat we het erg zwaar hebben. Toch ben ik erg trots op ze, want ze vechten als leeuwen en doen hun uiterste best om het zo goed mogelijk te doen.

  We starten de tweede helft heel goed, we zetten direct druk op de bal en we willen echt terug komen in de wedstrijd. Helaas valt de 6-2 wat ongelukkig en daarna ook snel de 7-2 en daarna is het verzet definitief gebroken. Aan de bal willen we nog wel, maar we zijn de bal te snel kwijt en zonder bal zijn we vandaag helaas niet opgewassen tegen onze tegenstander. Guus heeft dan ook pech dat hij de tweede helft moet keepen, hij pakt gelukkig nog regelmatig een bal. Toch vliegen er ook vele ballen om zijn oren. Dit vooral tot grote frustratie van hemzelf. Groot compliment voor Mees dat hij Guus probeert op te beuren na het zoveelste tegendoelpunt. Nathanaël scheurt zelfs nog uit zijn schoenen en moet ook de strijd staken. De teller stopt bij 14-2 en dan vindt de uitstekende fluitende scheidsrechter het ook mooi geweest. De penalty’s worden wel goed ingeschoten vandaag.
  
Zo is het een zwaar debuut in de 2e klasse en kunnen we in ieder geval zeggen dat we 30 minuten goed mee konden komen. Ondanks het krachtsverschil is Meerkerk een prima tegenstander om tegen te spelen, hopelijk kunnen we tegen VVAC en Sleeuwijk wat beter meekomen.


  Doelpunten:
  Jesse 2