• Nog twee wedstrijden in december, vandaag is het de voorlaatste wedstrijd van de 2e fase. Na het puntverlies van vorige week is het nu zaak om weer 3 punten te pakken tegen het sterk lijkende Leerdam Sport. Als we dat doen zal de laatste wedstrijd beslissend zijn voor een eventueel kampioenschap in de 3e klasse.

  In de kleedkamer blikken we even kort terug op wat er vorige week met name in de tweede helft niet goed ging, maar we hebben vorige week in de eerste helft wel uitstekend spel laten zien. Dat moeten we meenemen naar vandaag.

  Ondanks de koud is de warming-up goed, er wordt goed en serieus warm gelopen en bij het overspelen loopt het gelijk al goed. Deze lijn trekken we gelijk door naar de wedstrijd. We zetten onze tegenstander vast en we jagen op elke bal. Nathanaël maakt in minuut 1 de 1-0. Twee minuten laten is het weer Nathanaël die scoort, 2-0. Het eerste kwart is ontzettend sterk, de tegenstander krijgt geen enkele kans en happen naar adem. Jesse maakt er 3-0 van en na 10 minuten maakt Nathanaël er 4-0 van. Dan sta je achterin maar maak je wel een hattrick, ongekend. Daarna zakt het tempo logischerwijs wat in, want dit is zelfs voor het Nederlands elftal niet vol te houden. Achterin hebben we de touwtjes in handen, maar Leerdam Sport kom er vlak voor rust wel een paar keer goed uit. Maar Jurgen staat dan uitstekend op z’n plek om de bal te vangen. Zo cruisen we redelijk ontspannen naar het rustsignaal.

  De twee helft zien we weer hetzelfde beeld. We jagen, we creëren, de bal gaat van voet naar voet. Het spel is een lust voor het oog. Maud is deze week duidelijk met haar goede been uit bed gestapt, aan de bal oogt ze zeer zeker en soepel vandaag. Hier en daar een prachtige actie, maar ze werkt vooral hard en laat de bal handig gaan. Jesse speelt vandaag als aanvoerder en blijkbaar zitten er bij hem superkrachten in dat stukje stof. Hij is een ware plaag voor de tegenstander, hij is aanspeelbaar, maakt goede acties en speelt ook nog eens op het goede moment over. Hij maakt vlak na rust twee doelpunten en zo staat het 6-0. Leerdam Sport meldt zich daarna ook op het scorebord, want een goed schot is voor Nathanaël niet te stoppen, 6-1. Jurgen speelt inmiddels op het middenveld en scoort de 7-1, waarna Leerdam Sport de 7-2 maakt. Maar vandaag overkomt ons niets. De andere meiden spelen ook een keurige wedstrijd en houden de boel verder goed dicht en laten weer goed uitstekend mee te kunnen in deze galavoorstelling. Jurgen maakt de 8-2 en vlak voor tijd is het ook raak voor Guus. Hij scoort op zijn tandvlees de 9-2. Guus werkt vandaag zo hard op het middenveld. Hij gaat ook steeds makkelijker voetballen door handige acties en goed over te spelen. Timo speelt weer als een ware veldheer achterin, hij is verdedigend ijzersterk. Zijn intercepties zijn vaak zo goed dat hij zichzelf ook veel tijd geeft door uitstekende aannames en de bal heel soepel in te spelen.

  Zo winnen we de wedstrijd weer enorm makkelijk met uitstekend spel. Nog één wedstrijd voor de boeg. Helaas betekent een overwinning niet direct een kampioenschap. We lijken op gelijke aantal punten te komen, mochten we volgende week winnen. Dan zal het doelsaldo tussen Sleeuwijk en ons doorslaggevend zijn. Sleeuwijk speelt zijn laatste wedstrijd pas 17 december, dus na volgende week zitten wij even in de wachtkamer. Al moeten we natuurlijk eerst nog winnen van Stedoco.


  Doelpuntenmakers na speelronde 5(30x)

  Jesse 9
  Jurgen 9
  Maud 2
  Nathanaël 5
  Nomi 1
  Julian 1
  Eigen doelpunt 1
  Guus 2