• Het is zaterdag 27 november, één dag na de beruchte persconferentie. We mogen gelukkig nog voetballen, maar of dat de komende weken ook zo is? Vandaag zijn we met 8 spelers, Joël doet mee vanuit de JO9, Dian en Jesse zijn na een aantal weken afwezigheid ook weer van de partij. Met genoeg wagens rijden wij naar Leerdam, want de komende weken staan er thuiswedstrijden op het programma en mogen ouders niet komen kijken.

  Vorige week speelden we tegen Leerdam Sport uit Leerdam, maar vandaag tegen LRC JO10-2. Joël start op doel en voor de rest hebben de meeste kinderen een bekende positie in het veld. In de eerste minuut krijgen we al een grote kans om te scoren, maar dit lukt net niet. De eerste kans van LRC gaat er wel gelijk in en zo staan we met 1-0 achter. We weten elkaar lekker te vinden vandaag en met name de tandem Jesse-Cas speelt de verdediging van LRC uit elkaar. We scoren dan ook drie keer vlot achter elkaar en met name de 1-3 is van grote schoonheid. Een prachtige steekbal van Cas wordt met de grote teen van Jesse achter de keeper geprikt en zo hebben wij een mooi gat geslagen. De tegenstander komt met een goed schot terug in de wedstrijd tot 2-3. Op dat moment is de licht geblesseerde Cas er wel klaar mee en maakt in een mum van een tijd een prachtige hattrick en komen we op een mooie 2-6 voorsprong. Daarna besluiten wij al te gaan rusten, maar de tegenstander nog niet. Zij weten hier goed van te profiteren en voordat de rust echt valt, is de stand op 4-6 gekomen.

  In rust spreken we weer wat punten door. Goed blijven jagen op de bal en ook kijken waar de bal is als de tegenstander de bal in mag nemen. Op dat soort momenten zakt namelijk onze concentratie even weg en heeft onze tegenstander al een paar keer voor gevaar weten te zorgen. Dat Jesse en Cas elkaar zo goed weten te vinden is natuurlijk fantastisch, maar soms staan er ook andere kinderen druk te roepen en met de armen te zwaaien.

  Zo leergierig en coachbaar zoals deze JO10 is, dat is soms ongekend. Alle punten die we in de rust bespreken worden in de tweede helft uitgevoerd. We jagen op de bal, daarnaast wordt de bal lekker rondgespeeld naar alle groenhemden en de tegenstander heeft eigenlijk nog maar weinig in te brengen. Jesse laat weer eens zien hoe makkelijk hij kan scoren en maakt in de tweede helft een loepzuivere hattrick en komt op vijf doelpunten vandaag. Guus speelt ook een dijk van een tweede helft en komt aan de linkerkant regelmatig op. Zijn dribbels zijn om te watertanden en weet na één van zijn acties Maud te bereiken die de bal eenvoudig over de lijn kan tikken. Dian, Timo en Joël pakken vrijwel elke bal af en spelen deze steeds keurig over. Door deze drie wordt er soms zo simpel gespeeld dat het lijkt op het ouderwetse Barcelona van een paar jaar geleden. Esther houdt in de tweede helft het doel schoon en speelt bij elke achterbal Cas of Timo in, die dan heerlijk kunnen opbouwen. Vlak voor tijd weet Joël voor de zoveelste keer de bal af te pakken en levert deze in bij Maud. Zij raakt de bal heerlijk op de pantoffel en verdwijnt hard en hoog in de goal. Zo staat er aan het einde van de wedstrijd een stand van 4-11 op het scorebord en gaan de punten in de tas mee naar Noordeloos.

  Doelpuntenmakers vandaag:
  Jesse 5x
  Cas 4x
  Maud 2x