• Aan het begin van het seizoen werd de JO11 volledig in het nieuw gestoken. Vandaag mochten we eindelijk op de foto met onze shirtsponsor ‘Dekker Kozijnprojecten’, dankjewel! Tot nu toe zitten er alleen maar overwinningen in deze shirts. Het moment van onze eerste verliespartij komt steeds dichterbij. Vandaag treden we aan tegen SVW uit Gorinchem, de kampioen van een andere 4e klasse.

  Het is mistig vandaag op het sportpark, maar het zonnetje breekt langzaam door. Dus de omstandigheden zijn verder prima. We moeten vandaag wel Esther missen, want zij ligt met koorts op bed. Nathanaël begint vandaag op doel en heeft een weekje rust gehad, want een voetblessure zat wat dwars. We beginnen eigenlijk ijzersterk en de tegenstander komt de middenlijn niet over. Helaas zijn we in de laatste fase voor de goal erg slordig en ongelukkig. Zo krijgen we een dot kansen, maar blijft het 0-0. Zo af en toe komt SVW eruit, maar weet geen vuist te maken. Een oude voetbalwet treedt wel weer in. Als je zelf niet scoort, dan maakt de tegenstander hem. Die gebeurt ook nu, een aanval van SVW krijgen we niet goed weggewerkt en de bal valt vervelend voor onze goal. SVW grijpt deze kans en maakt er 0-1 van.

  We blijven goed voetballen en eigenlijk is het wachten op de gelijkmaker, maar die laatste fase blijft vandaag een ding. Gelukkig duurt het niet lang en valt de 1-1 al snel dankzij een eigen doelpunt. Daarna gaat het ineens snel, Dian krijgt de bal achterin en trapt de bal fantastisch(!) in de loop van Jesse. Hij kan dankzij deze bal zo oversteken naar de keeper, hij passeert deze en tikt de bal beheerst binnen, 2-1. Daarna is weer een heerlijk moment om te smullen van dit elftal. Na een afgeslagen voorzet komt de bal van een meter of 20 van de goal voor de voeten van Nomi, zij geeft de bal een lel en scoort de 3-1. Het juichen Nomi wordt overstemd door het gejuich van haar teamgenoten, zo blij zijn ze voor haar. #TEAM. Zo gaan we rusten met een 3-1 voorsprong.

  Na de ranja komen we sterk uit de startblokken en staan we snel na 2 doelpunten van Jurgen op een 5-1 voorsprong. Na deze goal denken wij dat het al pakjesavond is, want we geven opeens een aantal cadeautjes weg. Zo weet SVW binnen 5 minuten 3(!) keer te scoren en dat ligt op dat moment vooral aan onszelf. Gelukkig rechten we onze rug en besluit Timo zijn mouwen op te stropen en neemt het spel volledig in handen. Hij pakt ballen feilloos af, speelt ballen goed in en dribbelt bij vlagen een aantal tegenstanders simpel voorbij. Zo kunnen Jesse en Jurgen(2x) snel achter elkaar scoren hebben we weer wat extra lucht. Inmiddels is het 8-4. Guus heeft even een ‘kwart’ op doel gestaan en mag zich weer uitleven op het middenveld. Guus speelt weer een fenomenale wedstrijd. Hij sleurt werkt als nooit tevoren en weet soms op een vierkante centimeter te dribbelen. De tegenstander wordt er soms gek van. Zijn energie weet ons altijd weer een stapje verder te brengen. Het enige wat hij vergeet vandaag is een doelpunt maken. Nathanaël komt ook steeds verder mee naar voren en weet er door hard door te werken 9-4 van te maken. Het slotakkoord is voor Julian, hij valt in de laatste 10 minuten nog even in na zijn eigen wedstrijd en maakt een hele goede goal.


  We winnen met 10-4. We hadden er misschien wel 15 kunnen maken vandaag, maar het spel aan de bal is bij vlagen heel erg goed en het tempo ligt echt hoog. Na twee wedstrijden staan we op 6 punten in de 2e fase en doen we gewoon weer lekker mee.

  Tot volgende week!

  Doelpuntenmakers:

  Jesse 5
  Jurgen 5
  Maud 1
  Nathanaël 1
  Nomi 1
  Julian 1
  Eigen doelpunt 1