• Op donderdag 4 april is ons erelid Arie van Oort op 77- jarige leeftijd overleden. Wij willen ook langs deze weg zijn vrouw Ria, kinderen en kleinkinderen onze deelneming betuigen. Menselijkerwijs gesproken was het voorspelbaar dat Arie fysiek en mentaal op weg was naar het einde van zijn leven. Enkele jaren geleden verhuisde hij naar Open Vensters in Ameide, omdat het wonen in ons dorp steeds moeilijker werd.
  Het leven van Arie van Oort is in zijn vrijetijdsbesteding altijd nauw verweven geweest met SVN. In de clubgeschiedenis komen we dikwijls zijn naam tegen. Als junioortje droeg hij voor het eerst zijn voetbalschoenen. Daarna was Arie een zeer gerespecteerde kracht in ons eerste elftal. Na de actieve sportbeoefening was hij veelal paraat als er werkzaamheden verricht moesten worden. We denken hierbij in het bijzonder aan de verbouwingen. Met anderen werd hij bij de heropening van ons clubhuis in 1984 tot erelid benoemd. Arie bleef altijd actief; toen hij zijn beroepsmatige werk kon beëindigen, trad hij al snel toe tot de groep vutters om op vrijdag op ons sportcomplex ‘honderd- en- een’ dingen te doen.

   Hij bleef dat volhouden totdat zijn fysieke krachten sterk afnamen.

  De naam Van Oort was al in 1945 bij de oprichting aan onze vereniging verbonden. In een van de jubileumbladen wordt Dries van Oort, de vader van Arie, genoemd als  een van de mannen van eerste uur. De fakkel is doorgegeven: de kleinzoons Daan en Gijs van Arie en Ria behoren nu tot de SVN-jongeren.

  Het gezin Dries van Oort telde behalve drie dochters zeven jongens. Een mooi aantal, die zeven, om samen met pa Dries  een klaverjascompetitie te spelen. In het najaar van 1973 was ik voor mijn krant te gast bij Arie en Ria, die toen in Groot-Ammers woonden. Onder de kop “Vader Dries en zijn zeven zonen, klaverjassen in familiekring”  schreef ik over dat bijzondere familiegebeuren. Voor mij een hoogtepunt in mijn herinneringen aan Arie en zijn familie.

  Moge Arie in vrede rusten!

  Henk Bovekerk, erelid SVN

  (Kaart hier onder)