• Het is zaterdag 26 november en we spelen tegen GJS JO11-4, de kampioen in een andere 4e klasse, we zijn dus gewaarschuwd. Mees en Cas spelen vandaag met ons mee vanuit hun eigen team, zodat zij een keer met en tegen eigen leeftijdsgenootjes kunnen spelen. Hierdoor moeten we wel wat meer wisselen dan normaal, maar na enig puzzelen is deze ook gelegd.

    We starten prima aan deze wedstrijd en de bal gaat weer lekker rond. We steken er veel energie in en GJS komt er maar mondjesmaat aan de pas. Af en toe komen ze er even gevaarlijk uit, maar we lijken de controle te hebben. We krijgen dan ook wat kansen, waarbij de keeper van de tegenstander op knappe wijze er een paar ballen uit te werken. In de eerste fase wordt er niet gescoord. Maar we zijn met elkaar tevreden over het vertoonde spel. Ook na de eerste break zijn wij de betere ploeg en is het jammer dat we niet veel weten te scoren. Gelukkig lukt het wel na een goede aanval via Jesse en Jurgen, die laatste weet de bal strak binnen te schieten. Daarna valt de rust, dus gaan we met een 1-0 voorsprong rusten.

    Na de limonade komen we goed uit de startblokken. Een lange bal van Cas valt tussen de keeper en verdediger. Guus is scherp van doel gekomen en tikt de bal teken de keeper aan, waarna de bal tergend langzaam over de lijn heen rolt. Zo staat het ineens 2-0 kort na rust. Ook nu spelen we niet verkeerd, maar we worden langzaam wat slordiger. Achterin duurt het soms wat langer voordat de bal naar voren gaat. Hierdoor komt GJS eigenlijk steeds vaker in balbezit en beginnen de jongens in het rood-wit met steeds meer vertrouwen te voetballen. Zij hebben het achterin nu ook aardig dicht zitten en verdedigen lekker scherp op de bal. GJS krijgt een corner en de bal valt precies via wat gerommel tegen de knie van Maud en daarna vliegt de bal in de goal, 2-1. Vanaf dat punt zijn we het echt een beetje kwijt, we worden onrustig en we lopen te veel met de bal. Ook staan we bij vlagen niet helemaal op de goede plek. GJS blijft maar kansen krijgen en het is wachten op de 2-2. Kort voor tijd valt deze terechte gelijkmaker dan ook en zo moeten we volkomen terecht de punten delen. Na 4 wedstrijden hebben we 10 punten, we staan nog steeds aan kop, maar we krijgen nog 2 lastige potjes. Het gaat dus een spannend slot worden van de 2e fase.