• Vandaag wederom een thuiswedstrijd, nu tegen Lekvogels. De tegenstander van vandaag heeft na speelronde 1 net als wij drie punten. Dus voor ons een mooie meetmoment om te kijken of we bovenin mee kunnen gaan draaien in deze eerste fase. Vandaag is ook Nathan erbij als coach dus we zijn met drie man vandaag langs de lijn. Helaas blijkt er wat miscommunicatie te zijn en is onze scheids niet aanwezig. Nathan weet hoe gelukkig hoe een fluit werkt en wil ook nog eens fluiten.

We hebben vandaag maar 7 spelers van onszelf. Jesse speelt de eerste helft met ons mee en start als spits. Maud en Jurgen bezetten het middenveld en achterin hebben we Esther, Timo, Guus en Nomi. Nathanaël start tussen de palen.

Net als vorige week moeten we er echt even inkomen, aan de bal gaat het wel redelijk, maar zonder bal krijgt de tegenstander alle ruimte en tijd om te voetballen. Lekvogels lijkt de wedstrijd in handen te nemen. Gelukkig draait het speelbeeld als snel. Jurgen scoort twee keer vlot achter elkaar en ook Jesse vindt het net. Zo staan we na 10 minuten met 3-0 voor. We vallen gelijk wat terug en geven Lekvogels de kans om terug te komen in de wedstrijd. Na een overtreding van onze kant fluit de scheidsrechter terecht voor een penalty. De penalty wordt gemist, maar in het duel om de bal na de penalty begaan we weer een overtreding. De tweede penalty gaat er wel in. Twee terechte penalty’s, maar gelukkig maar één goal tegen. We zijn gelijk even van slag, want tegendoelpunten hebben nog nog niet gehad dit seizoen. Lekvogels maakt hier dankbaar gebruik van, want via een knap schot komen ze op 3-2 en is het direct weer spannend.

We rechten snel onze rug, Jesse en Jurgen blijken een goede tandem te zijn en de ene goede aanval na de andere aanval volgt. Jesse weet 3x te scoren en ook Jurgen prikt er nog eentje bij. Zelfs de scheidsrechter knikt bij vlagen goedkeurend naar de zijkant over het vertoonde spel. Timo lijkt ook nog wel eens wat trekjes de hebben van Virgil van Dijk en zorgt er regelmatig voor dat aanvallen snel worden afgeslagen. Toch weet Lekvogels nog een keer te scoren en zo gaan we rusten met een 7-3 voorsprong. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar we staan vandaag soms wel wat te slapen achterin.

Jesse wordt afgewisseld door Cas, zo kan Jesse ook nog wat minuten maken voor de JO10. De scheidsrechter is inmiddels ook gewisseld, Vincent neemt het over over van Nathan die zelf moet voetballen. Merel neemt de coaching volledig in handen en probeert ook het thuisfront nog te informeren via een soort livestream. Cas scoort al na 4 minuten in de tweede helft een wereldgoal, zijn schot belandt keurig in de kruising. Jurgen heeft vandaag veel doelpunten in zijn schoenen en maakt zijn vierde van vandaag. Toch geef Lekvogels niet op en komen terug tot 9-4 met een knap schot. We laten weer regelmatig uitstekend veldspel zien, de bal gaat lekker rond en we komen regelmatig tot een goed schot. Jurgen en Nathanaël tillen de scoren naar 11-4, mede door een paar keer goed doorzetten van Nomi aan de linkerkant. De bal gaat lekker rond en er volgt een wonderschone aanval via verschillende schijven, uiteindelijk wordt de bal goed strak voorgegeven en Maud schiet de bal snoeihard via de onderkant van de lat in de goal. Lekvogels weet nog nog een keer extra op het scorebord te komen, 12-5. Inmiddels zijn Fiene en Lauren vanuit de JO10 doorgeschoven naar de JO11 en doen nog bijna 15 minuten mee met ons. Bedankt meiden!

Vlak voor tijd volgt het hoogtepunt van de ochtend, Esther die de eerste helft nog wat wakker moest worden, speelt een uitstekende tweede helft. Ze verdedigt fel en doet ook goed mee als we de bal hebben. In de laatste minuut krijgt ze de bal net iets voor onze middenlijn en ze ziet dat ze heel veel ruimte voor zich heeft. Ze begint aan een prachtige rush en net voordat ze de trekker over wil halen om te scoren, wordt ze door de tegenstander neergelegd. De scheidsrechter fluit, penalty! Al haar medespelers roepen gelijk dat Esther zelf de bal moet gaan nemen. Esther schiet en mag na een heerlijke pegel juichen, want ze scoort de 13-5. Daarna is het ook direct tijd en mogen we de penalty’s nemen. Guus laat tijdens de penalty’s nog even zien prima te kunnen keepen.

Wederom een makkelijke overwinning voor de JO11 en zo gaan we na twee wedstrijden aan de leiding in onze competitie.

Doelpuntenmakers na twee wedstrijden(20):

Jurgen 5
    Jesse 5