• 25 maart 2023

    De lente is officieel begonnen, maar daar is op deze herfstachtige dag niets van te merken. De wind waait hard over het sportpark in Noordeloos en de regen komt bij vlagen stevig naar beneden. Vorige week is het verslag even achterwege gebleven na de stevige oorwassing tegen Drechtstreek in Papendrecht, 6-0 nederlaag. Voor de JO11 is verliezen een weinig voorkomend begrip, vorige week lieten we ook veel te snel onze koppies hangen.

    Waar we al het hele seizoen in dezelfde formatie spelen is het vandaag tijd voor verandering, na wat slapeloze momenten van de trainer is er een nieuw strijdplan op papier gekomen. We spelen vandaag met een keeper, drie verdedigers, twee middenvelders en twee hangende spitsen. Onze tegenstander vandaag is Nieuw-Lekkerland, een vergelijkbare tegenstander, maar met wel wat meer ervaring in de 2e klasse. De eerste helft staat Cas op doel en is direct onze aanvoerder, want als je een andere team wil helpen ten koste van je eigen team, dan verdien je dat. Nieuw-Lekkerland laat direct zien goed te kunnen voetballen en de bal gaat net wat makkelijker van voet naar voet. Wij worden door het spel en de wind teruggedrukt. Cas weet een paar keer goed te redden, maar na een minuut of 10 staan we met 0-1 achter. Helaas gaat het ook kort na de goal goed mis en zo staan we pardoes met 0-2 achter. Vorige week lieten we de koppies hangen, maar daar is nu geen sprake van. Inmiddels is Jurgen in de ploeg gekomen en na een goede aanval met Guus en Jurgen weet hij de aansluitingstreffer te maken, 1-2. We proberen goed te voetballen, maar het lukt niet altijd, maar we werken er hard voor om het zo goed mogelijk te doen. We komen wel kort voor rust met 1-3 achter en zo lijken we tegen een nieuwe nederlaag aan te lopen.

    Guus heeft veel last van zijn arm en moet gewisseld worden. Cas gaat naar zijn eigen team, maar Mees komt er voor terug, ook hij helpt ons uit de brand en krijgt daarom de aanvoerdersband. Blijkt maar weer hoe fijn het is dat teams op Noordeloos elkaar helpen als de spoeling bij ons wat dunner is. De tweede helft hebben wij de wind in de rug, zo wordt de wedstrijd wat gelijkwaardiger en komen wij wat vaker tot kansen. Mees en Maud weten het middenveld wat beter in handen te krijgen. Nathanaël en Timo laten we zien dat ze vreselijk goed kunnen verdedigen en de bal gaat dan ook steeds beter rond. Nomi bijt zich als vast in haar tegenstander en zo krijgen we steeds meer grip op de wedstrijd. Dian moet heel veel meters maken aan de rechterkant, maar ze geeft niet op vandaag. Jesse kan bij vlagen zijn talent weer laten zien door met links en rechts te trappen en te dribbelen. Zijn corners worden afwisselend genomen en zorgen voor veel gevaar. Timo ziet zichzelf vrijstaan bij een corner en Jesse speelt hem zeer goed in. Timo peert de bal op doel en de keeper weet de bal niet voldoende te keren en zo wordt het 2-3. We ruiken bloed, we gooien het tempo omhoog en spelen met steeds meer vertrouwen. Mees weet ons zelfs op 3-3 te zetten met een zeer strak schot in de hoek. De spanning stijgt en de wedstrijd golft op dat moment heen en weer, maar Jurgen staat weer als een dijk te keepen. Na een onoplettendheid achterin komen we op een 3-4 achterstand. Esther is in de ploeg gekomen voor Maud en ondanks dat Esther voorin moet staan, werkt zij zich een slag in de rondte op het middenveld. Timo zijn oude vorm is vandaag definitief terug en een zeer goed schot gaat via een hoofd van de tegenstander de goal in en zo staat het 4-4. De wedstrijd eindigt en zo pakken we een knap punt tegen een prima tegenstander.

    Volgende week spelen we tegen Alblasserdam, ook dit zal weer een zware pot worden, maar als we hard werken zoals vandaag kan het weer een ontzettend leuke en spannende pot worden.