• Eindelijk was het zover; zaterdag 12 juni; nu al een memorabele dag! Na maandenlang alleen maar kunnen trainen was daar de eerste officiële wedstrijd ooit van Noordeloos JO8. De wedstrijd vond plaats op onze thuisbasis, tegenstander was het altijd lastige Arkel.

  De teamleden verzamelden zich al vroeg in de morgen op het complex. Even was het nog spannend of we al in de door Gebroeders de Koning gesponsorde tenues konden aantreden. Na een koortsachtige zoektocht door Coen langs tal van mogelijke verblijfplaatsen kwam de tas boven water en kon het team zich gaan omkleden.

  In de kleedkamer werd door trainer Wilbert de tactiek en het strijdplan nog een keer doorgenomen. De posities werden verdeeld en JO8 kon niet wachten om met de wedstrijd te beginnen.

  Buiten werd kennisgemaakt met de tegenstander. De verhouding jongens-meisjes bij Arkel deed de technische staf van JO8 lichtelijk de schrik om het hart slaan. Nadat de laatste instructies gegeven waren en iedereen op zijn of haar plek stond startte wedstrijdleider Danny de wedstrijd.

  De wedstrijd golfde heen en weer vanaf het begin en was ook voor de onpartijdige kijker een genot om te zien. Arkel beschikte over een paar snelle aanvallers die keeper Lauren al een paar keer testten op haar reflexen. Samen met haar verdedigers Joël en Nomi werden deze aanvallen vakkundig onschadelijke gemaakt.
  Totdat het een speler van Arkel lukte om de bal in het Noordelose doel te werken, 0-1.
  Als snel kwam het antwoord van Noordeloos, na een vakkundig opgezette aanval wist Isabel de bal in het doel te schieten; 1-1.
  Daarna kreeg Noordeloos het betere van de wedstrijd en de aanvallen volgden elkaar in rap tempo op. Het volgende doelpunt van Benjamin kon dan ook niet uitblijven.
  Deze stand werd gecontroleerd uitgespeeld tot de rust.

  Na een zwaar verdiende beker limonade en instructies van de trainer in de kleedkamer startte de 2e helft. Arkel kwam aanmerkelijk beter uit de startblokken. De spelers wisten elkaar beter te vinden en al snel werd de achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong voor Arkel.
  Die hadden echter niet gerekend op onze nieuwste aanwinst Dewi, die schoot de bal na een goede aanval onberispelijk in het doel.
  Het antwoord van Arkel liet helaas niet lang op zich wachten; de 3-4 werd gemaakt.

  Zouden JO8 dan toch de eerste pot gaan verliezen? Maar nee, daar was toch weer een aanval van Benjamin die eindigde in een lekker doelpunt. De verdiende 4-4. De hardwerkende Aniek maakte het nog even spannend maar haar aanval resulteerde helaas niet in een doelpunt.

  Kort daarop was de wedstrijd afgelopen. Een schitterend resultaat voor deze nieuwe ploeg met jong talent. Op naar volgende week.

  Uw verslaggever ter plaatse