• Het is zaterdag 26 augustus en eindelijk is het zover. De MO13 gaat haar officieuze debuut maken als elftal op groot veld. De zomerse transferperiode was druk. Naast de nieuwe leden; Lisanne, Estelle, Jeanne en Hiba werd tijdens het knikkeren in Noordeloos ook de knikkerkampioene gecontracteerd. Tessa is mee gaan trainen en direct lid geworden. Zo gaan we het voetbalseizoen starten met 13 meiden.

  Vandaag spelen we tegen ASV Arkel MO13. In de competitie spelen zij als negental, maar zij kunnen wat spelers van de MO15 lenen, zo spelen wij vandaag 11 tegen 11.

  Jeanne en Tessa zijn vandaag afwezig, waardoor Lauren en Fiene vanuit de MO11 aansluiten. Hiba zou moeten starten als rechtsbuiten, maar Hiba heeft tijdens de warming-up te veel last gekregen van haar bovenbeen. Hierdoor start Fiene op het middenveld.

  We starten fris en fruitig en wat is het fijn om te zien dat de meiden de bal graag naar elkaar overspelen en het echt samen willen doen. Aan de bal zijn we duidelijk iets verder dan Arkel. Maar achterin is onze tegenstander erg groot en sterk. Een hoogtepunt van de eerste helft is als Lisanne een bal in moet nemen, Dian heel goed om de bal vraagt en via Esther, Noëmi en Nomi de bal bij Sarah krijgen aan de andere kant van het veld. Julia weet meestal nog wel eens door de verdediging heen te dribbelen, maar die twee grote meiden achterin geven haar weinig kans vandaag, dus Julia moet extra hard werken. Arkel krijgt in de eerste helft niet veel kansen, maar weet wel te scoren. De eerste keer pakt Olivia de bal keurig, maar als de spits alleen op haar afkomt kan ze helaas de bal niet tegenhouden. Arkel komt zo op een 0-1 voorsprong.

  In de tweede helft komt Hiba in het veld en zij doet uitstekend haar best op rechtsbuiten. Haar pijn in haar been is ze gelukkig snel vergeten. Lauren komt er ook in en speelt als middenvelder, maar ze is erg dreigend naar voren. Het kan bijna miet anders dat zij bij de MO11 een hoop doelpunten gaat maken. Maud en Julia trekken het spel bij vlagen naar zich toe, maar echte kansen krijgen we niet. Fiene weet nog wel van grote afstand op doel te schieten, maar haar schot gaat over. Esther loopt met haar snelheid ook nog wel eens een counter van de tegenstander dicht en zo blijft het lang 0-1. We willen graag opbouwen van achteruit, helaas gaat dit één keer fout en Arkel straft dit gelijk af, 0-2. Estelle gaat daarna nog maar eens op avontuur aan de linkerkant en heeft er duidelijk veel plezier in, maar scoren lukt helaas niet. Onze grootste kans is voor Sarah uit een corner, haar goede schot wordt door de keeper helaas uitstekend gekeerd. Zo blijft het 0-2 voor Arkel.

  We verliezen onze wedstrijd, maar we hebben supergoed ons best gedaan. We hebben hard gewerkt en al een hoop punten laten zien waar we op getraind hebben. Het leukste is om te zien hoeveel plezier deze meiden erin hebben, maar dat ze het ook graag goed willen doen. Het kan bijna niet anders dan dat dit een leuk seizoen gaat worden. Ook leuk om te zien is dat er al veel ouders langs de lijn stonden en veel jongens van andere teams.

  Op 2 september zijn we vrij, hopelijk doen er veel meiden mee met de 'Loop naar de pomp'. Op 9 september spelen we thuis tegen Sleeuwijk.